Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pierwsza przygoda z kokilkami, które w końcu udało mi się kupić :-) mały nakład czasu i wysiłku, a smak cieszy :-)
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 249
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 293
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 50
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 249
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 293
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 50
Składniki
Umyte i pokrojone pieczarki podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką (jeśli lubicie), przełożyć do wysmarowanych masłem kokilek.
Żółtka utrzeć ze śmietaną, dodać mąkę, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Do masy z żółtek dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na pieczarki, do dekoracji można posypać slodką papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 20-25 min. w temp. 180 stopni. Smacznego :-)