Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w boczku to ciekawa propozycja na urozmaicenie każdego grilla. Wystarczą jedynie 4 składniki i kilkanaście minut, by przyrządzić niesamowicie aromatyczną przystawkę, która wręcz rozpływa się w ustach. Klasyczne połączenie smaków pieczarki, sera i boczku sprawdzi się na każdą okazję – spotkania ze znajomymi czy też bardziej wyrafinowane wydarzenie rodzinne. Danie będzie gotowe w 30 minut od pierwszego otwarcia lodówki, będąc idealnym rozwiązaniem dla osób szukających szybkich przystawek i przekąsek grillowych. Pieczarki w tej wersji z pewnością posmakują nawet osobom, które nie przepadają za grzybami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 416
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14483
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 416
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14483
Składniki
Pieczarki oczyść i usuń nóżki.
W małej misce wymieszaj serek śmietankowy z tartym serem mozzarella. Dopraw solą i pieprzem.
Równomiernie rozłóż ser w zagłębieniu pieczarek. Każdego grzyba owiń plasterkiem boczku i zabezpiecz go wykałaczką od boku.
Rozgrzej grilla lub piekarnik z funkcją przyrumienienia lub grillowania. Kładź grzyby w boczku na ruszt i grilluj z każdej strony przez 5-7 minut, do lekkiego zrumienienia i uzyskania chrupiącej konsystencji.
Pieczarki w boczku zdejmij z grilla i wyjmij wykałaczki. Podawaj na gorąco, od razu po przygotowaniu.