Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w boczku to ciekawa propozycja na urozmaicenie każdego grilla. Wystarczą jedynie 4 składniki i kilkanaście minut, by przyrządzić niesamowicie aromatyczną przystawkę, która wręcz rozpływa się w ustach. Klasyczne połączenie smaków pieczarki, sera i boczku sprawdzi się na każdą okazję – spotkania ze znajomymi czy też bardziej wyrafinowane wydarzenie rodzinne. Danie będzie gotowe w 30 minut od pierwszego otwarcia lodówki, będąc idealnym rozwiązaniem dla osób szukających szybkich przystawek i przekąsek grillowych. Pieczarki w tej wersji z pewnością posmakują nawet osobom, które nie przepadają za grzybami.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 147
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 758
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8704
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3031
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 147
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 758
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8704
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3031
Składniki
Pieczarki oczyść i usuń nóżki.
W małej misce wymieszaj serek śmietankowy z tartym serem mozzarella. Dopraw solą i pieprzem.
Równomiernie rozłóż ser w zagłębieniu pieczarek. Każdego grzyba owiń plasterkiem boczku i zabezpiecz go wykałaczką od boku.
Rozgrzej grilla lub piekarnik z funkcją przyrumienienia lub grillowania. Kładź grzyby w boczku na ruszt i grilluj z każdej strony przez 5-7 minut, do lekkiego zrumienienia i uzyskania chrupiącej konsystencji.
Pieczarki w boczku zdejmij z grilla i wyjmij wykałaczki. Podawaj na gorąco, od razu po przygotowaniu.