Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska, która doskonale sprawdzi się, na każdym przyjęciu. Pieczarki w chrupiącej panierce przygotujesz z zaledwie z kilku składników. To również świetna opcja dla osób, które nie jedzą mięsa. Warto podać je z ulubionym sosem, jogurtowym, pikantnym pomidorowym lub miodowo-musztardowym.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419117
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4939
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419117
Składniki
Pieczarki oczyść i osusz, warto wybrać mniejsze sztuki. Do trzech miseczek wsyp kolejno mąkę, roztrzepane jajka z mlekiem, solą i pieprzem oraz bułkę tartą zmieszaną z parmezanem.
Obtocz pieczarki kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj z ulubionym sosem.