Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w cieście z dodatkiem parmezanu to znakomity pomysł na imprezową przekąskę. Z zewnątrz są chrupiące, a w środku niezwykle miękkie. Podane wraz z sosem czosnkowym smakują nieziemsko. Przepis pochodzi z 497. odcinka programu "Ewa gotuje".
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5458
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2467
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2213
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 941
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5458
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2467
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2213
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 941
Składniki
Przygotować sos. W miseczce połączyć jogurt z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane listki mięty. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Zrobić ciasto. Jajka wybić do miski. Przyprawić papryką, oregano, solą i pieprzem. Wsypać mąkę i zmiksować. Do gładkiego ciasta zetrzeć parmezan (na drobnych oczkach) i wszystko dokładnie wymieszać.
Pieczarki umyć i osuszyć. Odciąć ogonki. Każdy kapelusz nabić na patyczek do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.
Odsączyć na ręcznikach papierowych. Podawać z sosem czosnkowym. Tak przygotowane pieczarki świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.