Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w cieście z dodatkiem parmezanu to znakomity pomysł na imprezową przekąskę. Z zewnątrz są chrupiące, a w środku niezwykle miękkie. Podane wraz z sosem czosnkowym smakują nieziemsko. Przepis pochodzi z 497. odcinka programu "Ewa gotuje".
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22444
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14567
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4499
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43683
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 567
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22444
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14567
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4499
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43683
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 567
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Przygotować sos. W miseczce połączyć jogurt z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane listki mięty. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Zrobić ciasto. Jajka wybić do miski. Przyprawić papryką, oregano, solą i pieprzem. Wsypać mąkę i zmiksować. Do gładkiego ciasta zetrzeć parmezan (na drobnych oczkach) i wszystko dokładnie wymieszać.
Pieczarki umyć i osuszyć. Odciąć ogonki. Każdy kapelusz nabić na patyczek do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.
Odsączyć na ręcznikach papierowych. Podawać z sosem czosnkowym. Tak przygotowane pieczarki świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.