Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki w sosie pomidorowym

Pieczarki w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2204 Ocena: 48888

Dodano:

Odsłon: 2922

Pyszna przekąska i zagryzka. Polecam

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • Zalewa:
  • 1 l wody
  • 125 ml oleju
  • 125 ml octu
  • 2 cebule (kroimy w piórka)
  • 1/2 łyżki soli
  • łyżka vegety
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 5 łyżek cukru
  • pieprz
  • Dodatkowo:
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • masło klarowane
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarki w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy ,obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika).
    Przygotowujemy zalewę:
    Wszystkie składniki zalewy gotujemy 10 min od momentu zawrzenia. Gorącą marynatą zalewamy pieczarki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 18 grudnia 2014 Świetny pomysł! Z przyjemnością wypróbuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń