Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smakowita przystawka na każdą imprezę domową pod chmurką.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19222
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1657
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232091
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19222
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1657
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232091
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci. Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia. Rukole siekamy i dodajemy do cebuli. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Na wierzchu kładziemy kwadracik żółtego sera. Pieczemy na grillu 15-25min. Pieczarki można zapiec z piekarniku. Wówczas wykładamy je na blaszce wyłożoną folia aluminiową i zapiekamy w 190 st przez około 15-25 minut