Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smakowita przystawka na każdą imprezę domową pod chmurką.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 721
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 682
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 721
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 682
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci. Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia. Rukole siekamy i dodajemy do cebuli. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Na wierzchu kładziemy kwadracik żółtego sera. Pieczemy na grillu 15-25min. Pieczarki można zapiec z piekarniku. Wówczas wykładamy je na blaszce wyłożoną folia aluminiową i zapiekamy w 190 st przez około 15-25 minut