Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smakowita przystawka na każdą imprezę domową pod chmurką.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5791
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8943
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8108
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5567
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5791
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8943
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8108
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5567
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy aż delikatnie się zezłoci. Pieczarki oczyszczamy i delikatnie ukręcamy trzonki. Trzonki drobno kroimy i dodajemy do cebuli. Podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ściągamy z ognia. Rukole siekamy i dodajemy do cebuli. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek. Na wierzchu kładziemy kwadracik żółtego sera. Pieczemy na grillu 15-25min. Pieczarki można zapiec z piekarniku. Wówczas wykładamy je na blaszce wyłożoną folia aluminiową i zapiekamy w 190 st przez około 15-25 minut