Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto genialny pomysł na prostą przekąskę imprezową, która zachwyci wszystkich gości. Pieczarki z grilla z serem uświetnią każde letnie przyjęcie, chociaż warto pamiętać, że nie musimy serwować ich wyłącznie w wakacje. Jeśli akurat pogoda nie pozwala na rozpalenie grilla, możesz przygotować je w piekarniku lub na patelni - będą smakować równie dobrze.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj je, osusz, a następnie odetnij ogonki. Wytnij środek dość głęboko, aby było miejsce na farsz. W kapeluszu zrób kilka małych dziurek.
Papryki żółte posiekaj drobno, pozbywając się gniazd nasiennych. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj warzywa, doprawiając je solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Na koniec posiekaj szczypiorek i delikatnie wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce.
Każdą pieczarkę napełnij warzywnym farszem. Wierzch posyp serem żółtym. Grilluj około 10-15 minut bezpośrednio na ruszcie albo na tacce. Jeśli możesz to na początku grillowania przykryj pieczarki, wtedy szybciej się zrobią.