Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto genialny pomysł na prostą przekąskę imprezową, która zachwyci wszystkich gości. Pieczarki z grilla z serem uświetnią każde letnie przyjęcie, chociaż warto pamiętać, że nie musimy serwować ich wyłącznie w wakacje. Jeśli akurat pogoda nie pozwala na rozpalenie grilla, możesz przygotować je w piekarniku lub na patelni - będą smakować równie dobrze.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4629
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34338
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4629
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34338
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj je, osusz, a następnie odetnij ogonki. Wytnij środek dość głęboko, aby było miejsce na farsz. W kapeluszu zrób kilka małych dziurek.
Papryki żółte posiekaj drobno, pozbywając się gniazd nasiennych. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj warzywa, doprawiając je solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Na koniec posiekaj szczypiorek i delikatnie wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce.
Każdą pieczarkę napełnij warzywnym farszem. Wierzch posyp serem żółtym. Grilluj około 10-15 minut bezpośrednio na ruszcie albo na tacce. Jeśli możesz to na początku grillowania przykryj pieczarki, wtedy szybciej się zrobią.