Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto genialny pomysł na prostą przekąskę imprezową, która zachwyci wszystkich gości. Pieczarki z grilla z serem uświetnią każde letnie przyjęcie, chociaż warto pamiętać, że nie musimy serwować ich wyłącznie w wakacje. Jeśli akurat pogoda nie pozwala na rozpalenie grilla, możesz przygotować je w piekarniku lub na patelni - będą smakować równie dobrze.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 805
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14591
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 805
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14591
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj je, osusz, a następnie odetnij ogonki. Wytnij środek dość głęboko, aby było miejsce na farsz. W kapeluszu zrób kilka małych dziurek.
Papryki żółte posiekaj drobno, pozbywając się gniazd nasiennych. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj warzywa, doprawiając je solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Na koniec posiekaj szczypiorek i delikatnie wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce.
Każdą pieczarkę napełnij warzywnym farszem. Wierzch posyp serem żółtym. Grilluj około 10-15 minut bezpośrednio na ruszcie albo na tacce. Jeśli możesz to na początku grillowania przykryj pieczarki, wtedy szybciej się zrobią.