Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 245 kcal
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 788
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 204
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31425
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 452
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 788
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 204
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31425
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 452
Składniki
Pieczarki oczyścić, obciąć korzonki. Wydrążyć środki kapeluszy. Do mięsa dodać jajka, kajzerkę - na-moczoną wcze-śniej przez 10 minut w mleku - i przyprawy.Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych kapeluszy. Pieczarki obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 minut. Podawać je od razu po przyrządzeniu, ułożone na podkładce np. z plasterków świeżego ogórka, rzodkiewki oraz natki pietruszki. Pieczarki można również zasmażyć na patelni na gorącym tłuszczu, a następnie zapiekać w piekarniku około 25 minut. I w jednym, i drugim przypadku najlepiej smakują podane z pieczywem bądź grzankami z żółtym serem.