Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 245 kcal
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1294
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11182
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4042
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1397
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1294
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11182
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4042
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1397
Składniki
Pieczarki oczyścić, obciąć korzonki. Wydrążyć środki kapeluszy. Do mięsa dodać jajka, kajzerkę - na-moczoną wcze-śniej przez 10 minut w mleku - i przyprawy.Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych kapeluszy. Pieczarki obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 minut. Podawać je od razu po przyrządzeniu, ułożone na podkładce np. z plasterków świeżego ogórka, rzodkiewki oraz natki pietruszki. Pieczarki można również zasmażyć na patelni na gorącym tłuszczu, a następnie zapiekać w piekarniku około 25 minut. I w jednym, i drugim przypadku najlepiej smakują podane z pieczywem bądź grzankami z żółtym serem.