Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 245 kcal
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666345
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 139
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 683
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5801
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 999
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 270
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666345
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 139
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 683
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5801
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 999
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 270
Składniki
Pieczarki oczyścić, obciąć korzonki. Wydrążyć środki kapeluszy. Do mięsa dodać jajka, kajzerkę - na-moczoną wcze-śniej przez 10 minut w mleku - i przyprawy.Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych kapeluszy. Pieczarki obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 minut. Podawać je od razu po przyrządzeniu, ułożone na podkładce np. z plasterków świeżego ogórka, rzodkiewki oraz natki pietruszki. Pieczarki można również zasmażyć na patelni na gorącym tłuszczu, a następnie zapiekać w piekarniku około 25 minut. I w jednym, i drugim przypadku najlepiej smakują podane z pieczywem bądź grzankami z żółtym serem.