Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 245 kcal
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29725
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29725
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19378
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1026
Składniki
Pieczarki oczyścić, obciąć korzonki. Wydrążyć środki kapeluszy. Do mięsa dodać jajka, kajzerkę - na-moczoną wcze-śniej przez 10 minut w mleku - i przyprawy.Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych kapeluszy. Pieczarki obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 minut. Podawać je od razu po przyrządzeniu, ułożone na podkładce np. z plasterków świeżego ogórka, rzodkiewki oraz natki pietruszki. Pieczarki można również zasmażyć na patelni na gorącym tłuszczu, a następnie zapiekać w piekarniku około 25 minut. I w jednym, i drugim przypadku najlepiej smakują podane z pieczywem bądź grzankami z żółtym serem.