Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z serem pleśniowym i orzechami to prawdziwa uczta dla miłośników intensywnych smaków – kremowy brie, aromatyczny boczek i chrupiące orzechy tworzą wyjątkowe połączenie. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie eleganckie. Sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i ciepły dodatek do obiadu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyść i usuń nóżki. Kapelusze ułóż w naczyniu żaroodpornym, lekko oprósz solą i pieprzem.
Czosnek obierz, rozgnieć i posiekaj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni aż się lekko zrumieni. Dodaj czosnek, przemieszaj i odstaw.
Masło pokrój na 8 części. Ser też pokrój na kawałki.
Do każdego kapelusza wrzuć masło, a następnie boczek z czosnkiem. Na wierzch ułóż ser. Całość oprósz natką pietruszki. Pieczarki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około 15-20 minut aż ser się roztopi, a pieczarki zmiękną. Po wyciągnięciu z piekarnika posyp całość orzechami włoskimi.