Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z serem pleśniowym i orzechami to prawdziwa uczta dla miłośników intensywnych smaków – kremowy brie, aromatyczny boczek i chrupiące orzechy tworzą wyjątkowe połączenie. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie eleganckie. Sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i ciepły dodatek do obiadu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3536
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4213
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 385
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3536
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4213
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 385
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyść i usuń nóżki. Kapelusze ułóż w naczyniu żaroodpornym, lekko oprósz solą i pieprzem.
Czosnek obierz, rozgnieć i posiekaj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni aż się lekko zrumieni. Dodaj czosnek, przemieszaj i odstaw.
Masło pokrój na 8 części. Ser też pokrój na kawałki.
Do każdego kapelusza wrzuć masło, a następnie boczek z czosnkiem. Na wierzch ułóż ser. Całość oprósz natką pietruszki. Pieczarki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około 15-20 minut aż ser się roztopi, a pieczarki zmiękną. Po wyciągnięciu z piekarnika posyp całość orzechami włoskimi.