Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki z serem pleśniowym i orzechami to prawdziwa uczta dla miłośników intensywnych smaków – kremowy brie, aromatyczny boczek i chrupiące orzechy tworzą wyjątkowe połączenie. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie eleganckie. Sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i ciepły dodatek do obiadu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 920
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 920
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyść i usuń nóżki. Kapelusze ułóż w naczyniu żaroodpornym, lekko oprósz solą i pieprzem.
Czosnek obierz, rozgnieć i posiekaj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni aż się lekko zrumieni. Dodaj czosnek, przemieszaj i odstaw.
Masło pokrój na 8 części. Ser też pokrój na kawałki.
Do każdego kapelusza wrzuć masło, a następnie boczek z czosnkiem. Na wierzch ułóż ser. Całość oprósz natką pietruszki. Pieczarki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około 15-20 minut aż ser się roztopi, a pieczarki zmiękną. Po wyciągnięciu z piekarnika posyp całość orzechami włoskimi.