Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmakuj w pierogach z kapustą i pieczarkami, pieczonymi w piekarniku. Proste ciasto i mocno pieczarkowe nadzienie. Takie pierogi od lat goszczą na naszym świątecznym stole.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Wychodzi około 15 pierogów. Drożdże rozkruszyć, dodać cukier, rozprowadzić 50 ml letniej wody, pozostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Do przesianej mąki dodać rozczyn, resztę wody, olej i sól. Zagnieść ciasto , przykryć ściereczką niech odpocznie i podrośnie. Nadzienie. Kapustę opłukać, odcisnąć i posiekać. Pieczarki pokroić w średnią kostkę. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni z 2-3 łyżkami oleju, dodać pieczarki, przesmażyć ok. 7 -9 minut. Potem przyprawić, dodać kapustę, mieszając smażyć jeszcze około 10 minut. Przestudzić. .Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wykrawać 12 cm krążki, nakładać farsz, mocno zlepić.
Z resztek ciasta można zrobić dowolne ozdoby. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 C około 30 minut.