Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmakuj w pierogach z kapustą i pieczarkami, pieczonymi w piekarniku. Proste ciasto i mocno pieczarkowe nadzienie. Takie pierogi od lat goszczą na naszym świątecznym stole.
Wychodzi około 15 pierogów.
Drożdże rozkruszyć, dodać cukier, rozprowadzić 50 ml letniej wody, pozostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia.
Do przesianej mąki dodać rozczyn, resztę wody, olej i sól.
Zagnieść ciasto , przykryć ściereczką niech odpocznie i podrośnie.
Nadzienie.
Kapustę opłukać, odcisnąć i posiekać.
Pieczarki pokroić w średnią kostkę.
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni z 2-3 łyżkami oleju, dodać pieczarki, przesmażyć ok. 7 -9 minut.
Potem przyprawić, dodać kapustę, mieszając smażyć jeszcze około 10 minut.
Przestudzić.
.Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wykrawać 12 cm krążki, nakładać farsz, mocno zlepić.
Z resztek ciasta można zrobić dowolne ozdoby.
Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 C około 30 minut.
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4033
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 876
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4033
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 876
Składniki
Wychodzi około 15 pierogów. Drożdże rozkruszyć, dodać cukier, rozprowadzić 50 ml letniej wody, pozostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Do przesianej mąki dodać rozczyn, resztę wody, olej i sól. Zagnieść ciasto , przykryć ściereczką niech odpocznie i podrośnie. Nadzienie. Kapustę opłukać, odcisnąć i posiekać. Pieczarki pokroić w średnią kostkę. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni z 2-3 łyżkami oleju, dodać pieczarki, przesmażyć ok. 7 -9 minut. Potem przyprawić, dodać kapustę, mieszając smażyć jeszcze około 10 minut. Przestudzić. .Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wykrawać 12 cm krążki, nakładać farsz, mocno zlepić.
Z resztek ciasta można zrobić dowolne ozdoby. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 C około 30 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Przekąski
Parówki z serwem otulone boczkiem
Przekąski
Jak gotować Szparagi?? Przepis na szparagi z sosem Holenderskim i Szynką Parmeńską
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...
Odsłon: 61
Wątrobowy torcik
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy w...
Odsłon: 35