Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska doskonała na ciepło jak i na zimno.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ugotować 3 jajka na twardo, pietruszkę posiekać, słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Do mięsa wbić dwa jajka, dodać pietruszkę, słonecznik, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć polowe przygotowanej masy, na to jajka przekrojone wzdluz i przykryc reszta masy, wierzch polać olejem i posypać bułką tartą. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 1 godzinę.