Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu na świątecznym stole.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 132
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 186
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 132
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 186
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę, czosnek obrać, pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na smalcu. Bułkę namoczyć w mleku (mięso bardzo fajnie komponuje się z bułką grahamką) i bardzo starannie odcisnąć. Mięso przełożyć do miski, dodać namoczoną bułkę, wbić jajko, dodać przyprawy (majeranek, sól i pieprz do smaku). Mięso należy wymieszać ręka (ja jeszcze dodałem do mięsa 5 łyżek zimnej wody, mięso lepiej się połączy ze składnikami). Następnie foremkę dokładnie posmarować smalcem i posypać wszystkie brzegi bułką tartą, na dno foremki wyłożyć 1/3 przygotowanej masy mięsnej, ułożyć wzdłuż obrane jajka
Przykryć pozostałą masą. Dokładnie wyrównać, posmarować musztardą i posypać kminkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec około 1 godzinę bez nakrycia, pod koniec pieczenia wyłączyć dolna spiralę i zrumienić mięso. Podawać na ciepło do obiadu z ziemniakami i zasmażaną kapustą. SMACZNEGO.