Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego to potrawa, która często gości na naszych świątecznych stołach. Ale świetnie sprawdzi się również jako domowa wędlina, czy w grubszych plastrach podana z sosem jako danie obiadowe.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22726
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15091
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4828
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45273
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22726
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15091
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4828
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45273
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 703
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie.
Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżce masła, pod koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski.
Następnie dodajemy zeszkloną cebulę, odciśniętą bułkę, jajka, pokrojoną natkę pietruszki oraz przyprawy. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Keksówkę smarujemy miękkim masłem i wykładamy do niej masę mięsną, dobrze ją dociskając i wygładzając łyżką powierzchnię.
Na wierzchu posypujemy czarnuszką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 70 min.