Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego to potrawa, która często gości na naszych świątecznych stołach. Ale świetnie sprawdzi się również jako domowa wędlina, czy w grubszych plastrach podana z sosem jako danie obiadowe.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4890
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13429
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3212
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 985
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4890
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13429
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3212
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 985
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie.
Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżce masła, pod koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski.
Następnie dodajemy zeszkloną cebulę, odciśniętą bułkę, jajka, pokrojoną natkę pietruszki oraz przyprawy. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Keksówkę smarujemy miękkim masłem i wykładamy do niej masę mięsną, dobrze ją dociskając i wygładzając łyżką powierzchnię.
Na wierzchu posypujemy czarnuszką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 70 min.