Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego to potrawa, która często gości na naszych świątecznych stołach. Ale świetnie sprawdzi się również jako domowa wędlina, czy w grubszych plastrach podana z sosem jako danie obiadowe.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10994
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 372
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5158
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10994
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 45
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 372
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5158
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Składniki
Bułkę moczymy w wodzie.
Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżce masła, pod koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę czosnek.
Mięso mielone przekładamy do dużej miski.
Następnie dodajemy zeszkloną cebulę, odciśniętą bułkę, jajka, pokrojoną natkę pietruszki oraz przyprawy. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Keksówkę smarujemy miękkim masłem i wykładamy do niej masę mięsną, dobrze ją dociskając i wygładzając łyżką powierzchnię.
Na wierzchu posypujemy czarnuszką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 70 min.