Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem kwaśnego ogórka konserwowego i sera żółtego, który pod wpływem pieczenia roztapia się i nawilża pieczeń. Pyszne danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 562
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25608
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 562
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25608
Składniki
Do miski wsypujemy bułkę tartą, zalewamy mlekiem, mieszamy widelcem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone i wbijamy jajko. Dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser i również pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Małą keksówkę natłuszczamy olejem, przekładamy do niej przygotowaną masę mięsną, wyrównujemy wierzch i smarujemy 1 łyżką oleju. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45-50 min. Odstawiamy do przestudzenia a dopiero potem wyjmujemy z formy.