Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem kwaśnego ogórka konserwowego i sera żółtego, który pod wpływem pieczenia roztapia się i nawilża pieczeń. Pyszne danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Do miski wsypujemy bułkę tartą, zalewamy mlekiem, mieszamy widelcem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone i wbijamy jajko. Dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser i również pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Małą keksówkę natłuszczamy olejem, przekładamy do niej przygotowaną masę mięsną, wyrównujemy wierzch i smarujemy 1 łyżką oleju. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45-50 min. Odstawiamy do przestudzenia a dopiero potem wyjmujemy z formy.