Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem kwaśnego ogórka konserwowego i sera żółtego, który pod wpływem pieczenia roztapia się i nawilża pieczeń. Pyszne danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
Do miski wsypujemy bułkę tartą, zalewamy mlekiem, mieszamy widelcem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone i wbijamy jajko. Dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser i również pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Małą keksówkę natłuszczamy olejem, przekładamy do niej przygotowaną masę mięsną, wyrównujemy wierzch i smarujemy 1 łyżką oleju. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45-50 min. Odstawiamy do przestudzenia a dopiero potem wyjmujemy z formy.