Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń może być podawana na zimno z pieczywem, a także na ciepło z surówkami.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Lekko posolić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Dodać cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem.
Pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić. Mięso mielone rozłożyć w formie prostokąta na folii aluminiowej. Boczek pokroić w plastry. Ułożyć na mięsie, na wierzch dodać pieczarki.
Zwinąć jak roladę. Wierzch posmarować 2 łyżkami oleju. Obsypać słonecznikiem. Zwinąć w folię.
Wstawić do piekarnika na ok.30-35 min 180st. Po tym czasie rozwinąć folię i piec jeszcze ok.15-20 min.