Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna pieczeń z mięsem kurczaka i warzywami,czyli to co lubimy jeść.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 333
Składniki
Pierś z kurczaka opłucz, zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa oczyść. Papryki i cebulę pokrój w kostkę,czosnek posiekaj. Przesmaż na 3 łyżkach oleju. Ostudź. Mięso mielone wymieszaj z jajkami,kaszką ,musztardą i dopraw do smaku przyprawami. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki ,odsączoną fetę, marynowane cebulki i podsmażone warzywa. Foremkę o długości 30cm. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Masę nałóż do foremki. Wierz posmaruj olejem,posyp rozmarynem,tymiankiem i szałwią. Piecz 80 minut w temp. 190 stopni.