Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe mięsko:) Doskonale zastępuje kupną wędlinę:) I nie zawiera sztucznych ulepszaczy:)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 28
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 85
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 28
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 85
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy, nacieramy solą i odstawiamy do lodówki na 12 godz. Przygotowujemy marynatę: olej mieszamy z keczupem /ja używam łagodnego ale pikantny też może być/, solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem granulowanym i obiema mielonymi paprykami. Karkówkę wycieramy ręcznikiem z nadmiaru soli, nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na kolejne 12 godz. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, na dnie układamy pokrojoną w plastry cebulę a na niej zamarynowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 1,5-2 godz.