Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe mięsko:) Doskonale zastępuje kupną wędlinę:) I nie zawiera sztucznych ulepszaczy:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 868
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5912
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9744
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 868
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5912
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9744
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy, nacieramy solą i odstawiamy do lodówki na 12 godz. Przygotowujemy marynatę: olej mieszamy z keczupem /ja używam łagodnego ale pikantny też może być/, solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem granulowanym i obiema mielonymi paprykami. Karkówkę wycieramy ręcznikiem z nadmiaru soli, nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na kolejne 12 godz. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, na dnie układamy pokrojoną w plastry cebulę a na niej zamarynowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 1,5-2 godz.