Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje przyrządzone nuggetsy smakują wybornie, a podane z sosem czosnkowy są wyśmienite i przydadzą się na dowolna imprezę naszych pociech.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 967
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w paski szerokości 3-4 cm, po czym pokroić w poprzek też 3-4 cm. Płatki dokładnie rozgnieść ręką. Gotowe mięso maczać w cieście, obtaczać w przygotowanych płatkach i układać na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem.
Następnie tak przygotowane nuggetsy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piec około 17-22 minuty zależy od piekarnika. Podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO.