Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką, smaczną i prostą w przygotowaniu przekąskę z pieczonych buraczków z dodatkiem kminku, która świetnie spełni rolę surówki obiadowej. Takie buraczki są zdrowe, pełne smaku oraz doskonale wpływają na trawienie :)
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6829
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6829
Składniki
Buraki dobrze myjemy, osuszamy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40 minut. Po tym czasie buraczki będą upieczone na pół miękko (nie należy ich zbytnio przepiec).
Buraczki studzimy, a następnie obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 1 łyżeczkę nasion kminku parzymy wrzątkiem i dodajemy do buraczków. Następnie dodajemy 0,5 łyżeczki mielonego kminku, olej rzepakowy oraz zakwaszamy octem jabłkowym, dosładzamy cukrem i przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! :) Życzę smacznego!