Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1650
Dodano: 02.12.2011
Odsłon: 8820
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kasztany kładziemy płaską częścią do dołu i nacinamy po krzyżu górną część
Przekładamy kasztany np na patelnię i zalewamy wrzątkiem. Obracamy kasztany tak żeby nacięcie było skierowane ku dołowi. Zostawiamy na ok 10-15 minut.
Odcedzamy kasztany i układamy na blasze do pieczenia, płaską stroną do dołu. Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok 180''C i zostawiamy na ok 15 minut.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

szynszylka 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
smak mają specyficznyprzy kupowaniu radzę sprawdzić czy coś w środku nie grzechocze - to oznacza że są za suche
3 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
A ja po przecięciu piekłam od razu w piekarniku. Były trochę suche. Dzięki. Ja daję jeszcze masełko i solę.4 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo apetycznie wyglądają, zawsze byłam ciekawa smaku kasztanów , ale jakoś nigdy nie było okazji..... Teraz jak już mam taki przepis - jest świetny pretekst,żeby porozglądać sie za nimi w sklepach ( oj, cos mi mówi że ich kupienie w Polsce to nie łatwa sprawa )4 Kto głosował? | Odpowiedz

mien1985 02 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Mmmmm smaczne wspomnienie z wakacji :D właśnie zastanawiało mnie jak je zrobić bo nie raz w sklepach można kupić.. Dziękuję za przepis ;)4 Kto głosował? | Odpowiedz