Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na szybką przekąskę. Zapiekane bagietki z jajecznym farszem na pewno zadowolą każde podniebienie. Do farszu można dodać chudej szynki lub bardziej treściwego boczku wysmażonego na chrupko. Można go również wzbogacić o ulubione zioła. Zamiast kremówki można użyć jogurtu naturalnego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3742
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 375
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3742
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 375
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Składniki
W bułkach wycinamy środki i lekko wydrążamy miąższ.
Szynkę lub boczek podsmażamy na złoty kolor. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy z kremówką, lekko roztrzepujemy widelcem, dodajemy ser, szynkę, pokrojone w paski pomidory i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Farszem napełniamy wydrążone bułki.
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 20-25 minut w 170 stopniach. Kroimy i podajemy jeszcze ciepłe.