Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4253
Dodano: 18.05.2014
Odsłon: 11268
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Z oleju, soku z cytryny i przyprawy przygotowujemy marynatę. Wkładamy mięso do marynaty i wkładamy do lodówki na 30 minut.
50 g sera żółtego ścieramy na tarce o grubych oczkach. Około 2 garści płatków zgniatamy na drobno. Białko jaja ubijamy na pianę (nie musi być sztywna).
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier. Zamarynowane mięso wkładamy do piany, a następnie panierujemy w serze pomieszanym z płatkami. Kładziemy na blaszce jeden kawałek obok drugiego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut.
Podajemy z ulubionym dipem ( u mnie czosnkowy z curry).
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

pasibrzuch10 31 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
czesto stosuje taka chrupiaca panierke, jest pyszna. Przepis zabieram.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
dobre ! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz