Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące nuggetsy w zdrowszej wersji (pieczone w piekarniku). Świetna przekąska dla dzieci, jak i dla dorosłych:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1090
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13062
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1090
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13062
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Z oleju, soku z cytryny i przyprawy przygotowujemy marynatę. Wkładamy mięso do marynaty i wkładamy do lodówki na 30 minut.
50 g sera żółtego ścieramy na tarce o grubych oczkach. Około 2 garści płatków zgniatamy na drobno. Białko jaja ubijamy na pianę (nie musi być sztywna).
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier. Zamarynowane mięso wkładamy do piany, a następnie panierujemy w serze pomieszanym z płatkami. Kładziemy na blaszce jeden kawałek obok drugiego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut. Podajemy z ulubionym dipem ( u mnie czosnkowy z curry). Smacznego:)