Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące nuggetsy w zdrowszej wersji (pieczone w piekarniku). Świetna przekąska dla dzieci, jak i dla dorosłych:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Z oleju, soku z cytryny i przyprawy przygotowujemy marynatę. Wkładamy mięso do marynaty i wkładamy do lodówki na 30 minut.
50 g sera żółtego ścieramy na tarce o grubych oczkach. Około 2 garści płatków zgniatamy na drobno. Białko jaja ubijamy na pianę (nie musi być sztywna).
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier. Zamarynowane mięso wkładamy do piany, a następnie panierujemy w serze pomieszanym z płatkami. Kładziemy na blaszce jeden kawałek obok drugiego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut. Podajemy z ulubionym dipem ( u mnie czosnkowy z curry). Smacznego:)