Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące nuggetsy w zdrowszej wersji (pieczone w piekarniku). Świetna przekąska dla dzieci, jak i dla dorosłych:)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5779
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10465
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 287
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5779
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10465
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 287
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Z oleju, soku z cytryny i przyprawy przygotowujemy marynatę. Wkładamy mięso do marynaty i wkładamy do lodówki na 30 minut.
50 g sera żółtego ścieramy na tarce o grubych oczkach. Około 2 garści płatków zgniatamy na drobno. Białko jaja ubijamy na pianę (nie musi być sztywna).
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier. Zamarynowane mięso wkładamy do piany, a następnie panierujemy w serze pomieszanym z płatkami. Kładziemy na blaszce jeden kawałek obok drugiego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut. Podajemy z ulubionym dipem ( u mnie czosnkowy z curry). Smacznego:)