Przekąski Przepis na:
Pieczone pieczarki z pomidorami i szynką parmeńską

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2360
Dodano: 12.11.2014
Odsłon: 2020
Składniki
- pieczarki
- szynka parmeńska
- żółty ser
- pomidorki koktajlowe
- pieprz
- sól
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Pieczarki obieramy i delikatnie odłamujemy nóżki.
Rozkładamy na blaszce do pieczenia, posypujemy solą i pieprzem.
Ser i szynkę parmeńską kroimy w niewielkie plasterki, a pomidorki na połówki.
Na każdą pieczarkę kładziemy ser, połówkę pomidorka koktajlowego i przykrywamy szynką parmeńską.
Na koniec posypujemy pieprzem.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.
Komentarze do przepisu (0)