Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone pieczarki z pomidorami i szynką parmeńską

Pieczone pieczarki z pomidorami i szynką parmeńską

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2360

Dodano:

Odsłon: 2020

Prosty przepis na przygotowanie smacznej przekąski. Zamiast szynki parmeńskiej można użyć boczku, a zamiast pomidorków koktajlowych winogron.

Składniki

  • pieczarki
  • szynka parmeńska
  • żółty ser
  • pomidorki koktajlowe
  • pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i delikatnie odłamujemy nóżki.

    Rozkładamy na blaszce do pieczenia, posypujemy solą i pieprzem.

    Ser i szynkę parmeńską kroimy w niewielkie plasterki, a pomidorki na połówki.

    Na każdą pieczarkę kładziemy ser, połówkę pomidorka koktajlowego i przykrywamy szynką parmeńską.

    Na koniec posypujemy pieprzem.

    Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń