Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierogi są zawsze najlepsze. Przepis mojej babci z Bieszczad.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35835
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 131
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 234
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 259
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35835
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 131
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 234
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 259
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże utrzeć z cukrem, dodać letnie mleko, pięć łyżek mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie, wsypać resztę mąki, sól, wbić jajko i wyrobić ciasto ręką. Następnie dodać tłuszcz, jeszcze chwilę wyrobić i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Wykonanie farszu: W między czasie obrać ziemniaki i ugotować z dodatkiem soli, utłuc i ostudzić. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, połączyć z ziemniakami, startym serem, masłem, jajkami i przyprawami do smaku. Wykonanie pierogów: Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać szklanką krążki, kłaść przygotowany farsz, zlepiać pierogi. Kłaść do formy posmarowanej tłuszczem i odłożyć jeszcze na chwilę do podrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około pół godziny. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane masełkiem.