Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 847 Ocena: 17445
Dodano: 18.01.2018
Odsłon: 9867
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Łopatkę gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Ugotowane mięso mielimy z płuckami, cebulą i czosnkiem.
Masę mięsną przesmażamy na patelni, podlewamy rosołem z łopatki, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Ciasto.Drożdże zalewamy letnią mieszanką wody i mleka. Do mąki dodajemy sól, cukier, zioła, mieszamy, dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia.
Potem ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. Pierogi układamy na blaszce pokrytej papierem, do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 25-30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)