Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe pierożki zapiekane z mięsem z łopatki i płuckami. Wspaniałe na śniadanie, kolację i jako przekąska w ciągu dnia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Łopatkę gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Ugotowane mięso mielimy z płuckami, cebulą i czosnkiem. Masę mięsną przesmażamy na patelni, podlewamy rosołem z łopatki, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto.Drożdże zalewamy letnią mieszanką wody i mleka. Do mąki dodajemy sól, cukier, zioła, mieszamy, dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. Potem ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. Pierogi układamy na blaszce pokrytej papierem, do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 25-30 minut.