Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe pierożki zapiekane z mięsem z łopatki i płuckami. Wspaniałe na śniadanie, kolację i jako przekąska w ciągu dnia.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4410
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2650
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38721
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1000
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4410
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2650
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38721
Składniki
Łopatkę gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Ugotowane mięso mielimy z płuckami, cebulą i czosnkiem. Masę mięsną przesmażamy na patelni, podlewamy rosołem z łopatki, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto.Drożdże zalewamy letnią mieszanką wody i mleka. Do mąki dodajemy sól, cukier, zioła, mieszamy, dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. Potem ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. Pierogi układamy na blaszce pokrytej papierem, do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 25-30 minut.