Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe pierożki zapiekane z mięsem z łopatki i płuckami. Wspaniałe na śniadanie, kolację i jako przekąska w ciągu dnia.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17618
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 374
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7324
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8787
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17618
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 374
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7324
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8787
Składniki
Łopatkę gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Ugotowane mięso mielimy z płuckami, cebulą i czosnkiem. Masę mięsną przesmażamy na patelni, podlewamy rosołem z łopatki, dodajemy bułkę tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto.Drożdże zalewamy letnią mieszanką wody i mleka. Do mąki dodajemy sól, cukier, zioła, mieszamy, dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. Potem ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. Pierogi układamy na blaszce pokrytej papierem, do pieczenia. Pieczemy w 180 C około 25-30 minut.