Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś przychodzę do Was z rewelacyjną przekąską, która wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Mowa o przepysznych pieczonych pierożkach z wspaniałego, delikatnego ciasta drożdżowo twarogowego. Są one niesamowicie leciutkie, puszyste, smakują po prostu wspaniale
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem
oprószamy bazylią i odkładamy na ok 10 min do napuszenia
wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15 min na złoty kolor
niesamowicie leciutkie, pyszne na ciepło i zimno,bardzo polecam musicie koniecznie je zrobić
cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle
dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości-studzimy
ser żółty trzemy i dodajemy zimne pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
do miski dajemy 250g sera białego chudego, 8 łyżek mleka, 8 łyżek oleju
miksujemy do połączenia
wkruszamy drożdże
dodajemy jajko
miksujemy do rozpuszczenia drożdży
dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto, jak się klei, można trochę podsypać mąką
przykrywamy i odkładamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok 30 minut
gdy ciasto podrośnie urywamy kawałek, wałkujemy dość cienko i kroimy na kwadraty
na kwadrat dajemy trochę nadzienia, sklejamy dokładnie