Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować wszystkie świąteczne potrawy.
rękaw do pieczenia, folia aluminiowa do zakrycia końcówek
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Przepiórki.
Od tuszek odkrawa się udziki, i połówki piersi ze skóra i jedną kostką skrzydełkową- będzie za co chwycić. Porcję obsypuje się przyprawami, mogą być nawet tylko sól i pieprz, sama przepiórka jest pyszna. Takie drobne ptaszyny zawsze piekę w rękawie na warstwie warzyw, dla wilgotności. Tym razem padło na plastry ziemniaków, które skropiłam olejem, posoliłam i popieprzyłam.
Piecze się 1 h w 180 stopniach. Korpuski można włożyć do pieczenia i potem objeść, lub dorzucić do składników rosołu.
Smacznego :)