Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować wszystkie świąteczne potrawy.
rękaw do pieczenia, folia aluminiowa do zakrycia końcówek
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22363
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 172
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22363
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 172
Składniki
Przepiórki.
Od tuszek odkrawa się udziki, i połówki piersi ze skóra i jedną kostką skrzydełkową- będzie za co chwycić. Porcję obsypuje się przyprawami, mogą być nawet tylko sól i pieprz, sama przepiórka jest pyszna. Takie drobne ptaszyny zawsze piekę w rękawie na warstwie warzyw, dla wilgotności. Tym razem padło na plastry ziemniaków, które skropiłam olejem, posoliłam i popieprzyłam.
Piecze się 1 h w 180 stopniach. Korpuski można włożyć do pieczenia i potem objeść, lub dorzucić do składników rosołu.
Smacznego :)