Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować wszystkie świąteczne potrawy.
rękaw do pieczenia, folia aluminiowa do zakrycia końcówek
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1638
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232061
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1638
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232061
Składniki
Przepiórki.
Od tuszek odkrawa się udziki, i połówki piersi ze skóra i jedną kostką skrzydełkową- będzie za co chwycić. Porcję obsypuje się przyprawami, mogą być nawet tylko sól i pieprz, sama przepiórka jest pyszna. Takie drobne ptaszyny zawsze piekę w rękawie na warstwie warzyw, dla wilgotności. Tym razem padło na plastry ziemniaków, które skropiłam olejem, posoliłam i popieprzyłam.
Piecze się 1 h w 180 stopniach. Korpuski można włożyć do pieczenia i potem objeść, lub dorzucić do składników rosołu.
Smacznego :)