Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51773
Dodano: 29.04.2015
Odsłon: 8918
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce. Pozostałą częścią oliwy ,przy pomocy pędzelka silikonowego ,smarujemy owinięte szparagi i oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 10 min ,podajemy z sosem aioli.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

monikagotuje 02 maja 2015Zgłoś do usunięcia
Szybki i smaczny przepis jutro wypróbuje na obiadek,pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 30 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Znakomite szparagi! Prezentują się obłędnie :D <3 Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Smaczna przystawka:)Czas na szparagowy sezon:)1 Kto głosował? | Odpowiedz