Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowo ,smacznie i zdrowo. Typowa hiszpańska przystawka.
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 339
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 339
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 42
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce. Pozostałą częścią oliwy ,przy pomocy pędzelka silikonowego ,smarujemy owinięte szparagi i oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 10 min ,podajemy z sosem aioli.