Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowo ,smacznie i zdrowo. Typowa hiszpańska przystawka.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 42
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce. Pozostałą częścią oliwy ,przy pomocy pędzelka silikonowego ,smarujemy owinięte szparagi i oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 10 min ,podajemy z sosem aioli.