Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja uwielbiam boczek czy wędzony ,czy surowy zawsze jest mile widziany w moim menu. Kupiłam taki fajny kawałek świeżego boczku i postanowiłam go upiec. Upiekłam go z czosnkiem oraz różnymi innymi przyprawami , wyszedł bardzo smaczny, kruchy i soczysty. Taki boczek może być fajną, smaczną przekąską na świątecznym stole jak również może być smacznym dodatkiem do obiadu.
brytfanna, miska, nóż,
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą. Włożyć do brytfanny posypać przyprawami - kminkiem , majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat , rozkruszonymi liśćmi laurowymi, ziarenka ziela angielskiego utłuczonych w moździerzu . Tak przygotowany boczek włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia boczek obłożyć plasterkami cebuli, podlać wodą i upiec piekarniku w 180 stopniach do miękkości. Smacznego. do tego ostra musztarda i super jedzonko gotowe.
Boczek odłożony do marynaty.
Boczek obłożony cebulą i podlany wodą.
Boczek po upieczeniu.