Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja uwielbiam boczek czy wędzony ,czy surowy zawsze jest mile widziany w moim menu. Kupiłam taki fajny kawałek świeżego boczku i postanowiłam go upiec. Upiekłam go z czosnkiem oraz różnymi innymi przyprawami , wyszedł bardzo smaczny, kruchy i soczysty. Taki boczek może być fajną, smaczną przekąską na świątecznym stole jak również może być smacznym dodatkiem do obiadu.
brytfanna, miska, nóż,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą. Włożyć do brytfanny posypać przyprawami - kminkiem , majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat , rozkruszonymi liśćmi laurowymi, ziarenka ziela angielskiego utłuczonych w moździerzu . Tak przygotowany boczek włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia boczek obłożyć plasterkami cebuli, podlać wodą i upiec piekarniku w 180 stopniach do miękkości. Smacznego. do tego ostra musztarda i super jedzonko gotowe.
Boczek odłożony do marynaty.
Boczek obłożony cebulą i podlany wodą.
Boczek po upieczeniu.