Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony Boczek na kanapki

Pieczony Boczek na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 516

Dodano:

Odsłon: 1761

Smaczny pieczony boczek

Składniki

  • 1 - 1,5 kg boczku
  • Marynata
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżki octu
  • 0,5 puszki piwa guinness
  • 1 chili
  • woda
  • Przyprawy
  • 5 ziaren czerwonego pieprzu
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 - 3 łyżki suszonej papryki
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • chili
  • łyżeczka soli
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony Boczek na kanapki

Przygotowanie

  1. Boczek przełożyć do naczynia dodać wszystkie składniki marynaty. Podlać wszystko wodą aż boczek będzie cały przykryty.

    Marynować minimum przez noc.
    U mnie 36 godzin.

  2. Boczek wyjąć i wysuszyć.

    Wszystkie przyprawy ubić w moździerzu i wetrzeć w mięso.
    Piec w piekarniku ok 45 - 60 minut.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń