Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczony Boczek na kanapki

Pieczony Boczek na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 410

Dodano:

Odsłon: 714

Smaczny pieczony boczek

Składniki

  • 1 - 1,5 kg boczku
  • Marynata
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżki octu
  • 0,5 puszki piwa guinness
  • 1 chili
  • woda
  • Przyprawy
  • 5 ziaren czerwonego pieprzu
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 - 3 łyżki suszonej papryki
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • chili
  • łyżeczka soli
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek przełożyć do naczynia dodać wszystkie składniki marynaty. Podlać wszystko wodą aż boczek będzie cały przykryty.

    Marynować minimum przez noc.
    U mnie 36 godzin.

  2. Boczek wyjąć i wysuszyć.

    Wszystkie przyprawy ubić w moździerzu i wetrzeć w mięso.
    Piec w piekarniku ok 45 - 60 minut.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń