Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 338
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 338
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Składniki
Boczek przełożyć do naczynia dodać wszystkie składniki marynaty. Podlać wszystko wodą aż boczek będzie cały przykryty. Marynować minimum przez noc. U mnie 36 godzin.
Boczek wyjąć i wysuszyć. Wszystkie przyprawy ubić w moździerzu i wetrzeć w mięso. Piec w piekarniku ok 45 - 60 minut. Smacznego.