Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony camembert już, co prawda, był, ale ten jest nieco inny i podany jako przystawka z konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny. Fajne zestawienie - smakuje doskonale. Taka konfitura nada się również do innych serów.
Posiekaną drobno cebulę zalej w rondelku winem i gotuj na małym ogniu.
Dodaj cynamon, miód i żurawiny.
Gotuj, często mieszając, ok. 25 - 30 minut, aż cebula będzie miękka, a całość będzie miała konsystencję dżemu.
Na odrobinie oliwy podsmaż czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
Z serków odkrój cienko wierzch.
Na każdym serku połóż posiekane suszone pomidory, kilka plasterków podsmażonego czosnku i posyp tymiankiem.
Połóż z powrotem odcięty kawałek i dobrze dociśnij.
Serki owiń kawałkiem pergaminu i zepnij patyczkiem lub wykałaczką.
Rozłóż na blasze na papierze do pieczenia.
Wierzch serów skrop oliwą i posyp odrobiną tartej bułki.
Piecz serki w 160 stopniach ok. 5 - 8 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odczekaj chwilę, bo gorące po zdjęciu pergaminu się rozpłyną tak jak moje :-)
Połóż na każdym serku łyżkę ciepłej konfitury i podawaj.
Można udekorować zieleniną.
Lekkie, ale sycące danie zainspirowane receptą Karola Okrasy. Pieczony camemb...
Odsłon: 3743
Polecam na świąteczny obiad,jak również na zimno jako przystawka..Rolady wysz...
Odsłon: 2516
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 19
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 49
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 135
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 19
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 49
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 135
Składniki
Posiekaną drobno cebulę zalej w rondelku winem i gotuj na małym ogniu. Dodaj cynamon, miód i żurawiny. Gotuj, często mieszając, ok. 25 - 30 minut, aż cebula będzie miękka, a całość będzie miała konsystencję dżemu.
Na odrobinie oliwy podsmaż czosnek pokrojony w cienkie plasterki.
Z serków odkrój cienko wierzch. Na każdym serku połóż posiekane suszone pomidory, kilka plasterków podsmażonego czosnku i posyp tymiankiem. Połóż z powrotem odcięty kawałek i dobrze dociśnij.
Serki owiń kawałkiem pergaminu i zepnij patyczkiem lub wykałaczką. Rozłóż na blasze na papierze do pieczenia. Wierzch serów skrop oliwą i posyp odrobiną tartej bułki. Piecz serki w 160 stopniach ok. 5 - 8 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odczekaj chwilę, bo gorące po zdjęciu pergaminu się rozpłyną tak jak moje :-) Połóż na każdym serku łyżkę ciepłej konfitury i podawaj. Można udekorować zieleniną.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Przekąski
Gofry z cukinii
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Przekąski
Pasztetowy mix
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Pyszna, kremowa i aromatyczna pasta z pieczonych bakłażanów oraz orzechów ner...
Odsłon: 30
Gofry z cukinii
Kto powiedział, że gofry można jeść tylko na słodko? Wytrawne gofry z cukinii...
Odsłon: 56