Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kalafior to pyszna przekąska albo smakowity dodatek do dania głównego. Mnie smakuje zdecydowanie bardziej niż kalafior gotowany. Dlatego od czasu do czasu, w sezonie, przygotowuję takie danie kalafiorowe. Wszyscy są zadowoleni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4441
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1425
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 384
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2350
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4441
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1425
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 384
Składniki
Z kalafiora odkrawamy zielone liście i myjemy go pod bieżącą wodą. Pozostawiamy do ocieknięcia, po czym dzielimy na różyczki
Olej łączymy z przyprawami i solą. Mieszamy, a następnie za pomocą silikonowego pędzelka nanosimy go cienko na kawałki kalafiora. Kalafior układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Blaszkę z kalafiorem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy w nim kalafiora ok 40-45 minut, aż kalafior zmięknie
Doskonały jako przekąska podany solo lub jako dodatek do dania obiadowego