Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kalafior to pyszna przekąska albo smakowity dodatek do dania głównego. Mnie smakuje zdecydowanie bardziej niż kalafior gotowany. Dlatego od czasu do czasu, w sezonie, przygotowuję takie danie kalafiorowe. Wszyscy są zadowoleni.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 459
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5705
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 459
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5705
Składniki
Z kalafiora odkrawamy zielone liście i myjemy go pod bieżącą wodą. Pozostawiamy do ocieknięcia, po czym dzielimy na różyczki
Olej łączymy z przyprawami i solą. Mieszamy, a następnie za pomocą silikonowego pędzelka nanosimy go cienko na kawałki kalafiora. Kalafior układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Blaszkę z kalafiorem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy w nim kalafiora ok 40-45 minut, aż kalafior zmięknie
Doskonały jako przekąska podany solo lub jako dodatek do dania obiadowego