Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kalafior to pyszna przekąska albo smakowity dodatek do dania głównego. Mnie smakuje zdecydowanie bardziej niż kalafior gotowany. Dlatego od czasu do czasu, w sezonie, przygotowuję takie danie kalafiorowe. Wszyscy są zadowoleni.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68406
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2029
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68406
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2029
Składniki
Z kalafiora odkrawamy zielone liście i myjemy go pod bieżącą wodą. Pozostawiamy do ocieknięcia, po czym dzielimy na różyczki
Olej łączymy z przyprawami i solą. Mieszamy, a następnie za pomocą silikonowego pędzelka nanosimy go cienko na kawałki kalafiora. Kalafior układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Blaszkę z kalafiorem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy w nim kalafiora ok 40-45 minut, aż kalafior zmięknie
Doskonały jako przekąska podany solo lub jako dodatek do dania obiadowego