Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony wieprzowy karczek, wcześniej marynowany w ziołach z musztardą 24 godziny. Upieczony, ostudzony karczek idealnie nadaje się do kanapek.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3787
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3787
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy i dokładnie wcieramy w mięso. Natarte mięso wkładamy do worka piekarniczego. Zawiązany z obu stron worek wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach wierzch worka nakłuwamy kilkakrotnie wykałaczką i pieczemy 80 minut w 190 stopniach Celsjusza (do osiągnięcia 68-70 stopni Celsjusza wewnątrz mięsa). Upieczony karczek studzimy i konsumujemy z pieczywem. Smacznego !!!