Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony wieprzowy karczek, wcześniej marynowany w ziołach z musztardą 24 godziny. Upieczony, ostudzony karczek idealnie nadaje się do kanapek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Wszystkie składniki marynaty mieszamy i dokładnie wcieramy w mięso. Natarte mięso wkładamy do worka piekarniczego. Zawiązany z obu stron worek wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach wierzch worka nakłuwamy kilkakrotnie wykałaczką i pieczemy 80 minut w 190 stopniach Celsjusza (do osiągnięcia 68-70 stopni Celsjusza wewnątrz mięsa). Upieczony karczek studzimy i konsumujemy z pieczywem. Smacznego !!!