Pyszne kurczaczki dla naszych pociech.
Pieczony kurczak w maślanej marynacie.
Składniki
- Filet z kurczaka podwójny 1 szt
- Maślanka 1 szklanka
- płatki kukurydziane 1 szklanka
- przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
Składniki
- Filet z kurczaka podwójny 1 szt
- Maślanka 1 szklanka
- płatki kukurydziane 1 szklanka
- przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na dwie godziny. Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151



Składniki
- Filet z kurczaka podwójny 1 szt
- Maślanka 1 szklanka
- płatki kukurydziane 1 szklanka
- przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na dwie godziny. Płatki pokruszyć i panierować mięso, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową sałatką.
Pomysłowe i smaczne jedzonko.;)
Mega proste i pyszne:)