Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak, tłuściutki boczek i sezonowe szparagi, to idealne połączenia na szybki i smaczny obiad. To bardzo prosty przepis dzieki którem szybko i sprawnie zadowolimy nawet najbardziej wymagające podniebienia. Każdy lubi piersi z kurczaka lecz często wychodzą nam przesuszone co nie każdy musi lubić. Dodatek boczku zapewnia kurczakowi dodatkowy tłuszcz, przez co nie jest zbyt suchy oraz podkreśla jego smak. Szparagi są sezonowym dodatkiem dzięki któremu nie potrzebujemy dodawać kolejnych węglowodanów w postaci ziemniaków czy ryżu. Dzieki temu naszego kurczaka z boczkiem i szparagami możemy spokojnie polecić zwolennikom diety KETO (ketogenicznej). Po takim obiedzie na pewno nie będziemy czuć przejedzenia, sezon na szparagi powoli się rozkręca więc wydaje mi się że to najlepsza możliwa opcja do wypróbowania na zbliżający się obiad.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 968
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666479
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 968
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666479
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej oraz zachęcam do subskrybowania mojego kanału Gotuj z Klasą :) Przepis jest bardzo prosty: - 2 piersi z kurczaka płuczemy i osuszamy, nacieramy solą i pieprzem i owijamy plastrami boczku bądź bekonu. - wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach na termo obiegu przez 25 min. - po upieczeniu odstawiamy na 2 min. - Szparagi gotujemy w bulionie warzywnym, 3 do 4 min. - po wyciągnięciu umieszczamy je w pojemniku z zimną wodą i lodem. -po schłodzeniu suszymy na papierowym ręczniku i smażymy na patelni z masłem z dodatkiem soli i pieprzu. -Soki z kurczaka i masło po szparagach mieszamy razem i polewamy nim danie. Gotowe!!!!!!!