Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka, na pewno wszystkim znane.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19380
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13105
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1752
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232218
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19380
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13105
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1752
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232218
Składniki
Mąkę i cukier przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i siekać nożem. Dodać miód i jajka, dalej siekać, po czym wyrobić ciasto rękami na jednolitą masę. Można włożyć na godzinę do lodówki, ale nie trzeba.
Rozgrzać piekarnik do 150-160 st (termoobieg), 180 st (bez termoobiegu).
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać różne kształty. Układać na blasze do pieczenia i piec nie dłużej niż 17 minut. Ciastka powinny być lekko niedopieczone, niż spieczone.
Ostudzone pierniczki można polukrować.