Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka, na pewno wszystkim znane.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117919
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8321
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2039
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117919
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8321
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2039
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Składniki
Mąkę i cukier przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i siekać nożem. Dodać miód i jajka, dalej siekać, po czym wyrobić ciasto rękami na jednolitą masę. Można włożyć na godzinę do lodówki, ale nie trzeba.
Rozgrzać piekarnik do 150-160 st (termoobieg), 180 st (bez termoobiegu).
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać różne kształty. Układać na blasze do pieczenia i piec nie dłużej niż 17 minut. Ciastka powinny być lekko niedopieczone, niż spieczone.
Ostudzone pierniczki można polukrować.