Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka, na pewno wszystkim znane.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422086
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422086
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Składniki
Mąkę i cukier przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i siekać nożem. Dodać miód i jajka, dalej siekać, po czym wyrobić ciasto rękami na jednolitą masę. Można włożyć na godzinę do lodówki, ale nie trzeba.
Rozgrzać piekarnik do 150-160 st (termoobieg), 180 st (bez termoobiegu).
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać różne kształty. Układać na blasze do pieczenia i piec nie dłużej niż 17 minut. Ciastka powinny być lekko niedopieczone, niż spieczone.
Ostudzone pierniczki można polukrować.