Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki są bardzo proste w przygotowaniu.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30202
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30202
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Składniki
Miód i masło podgrzać w garnku do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu wlać do miski do ostygnięcia.
Jak będzie już chłodne, dodać jajko oraz sypkie składniki (cukier, mąka, soda, przyprawa do piernika, kakao). Gdy już wszystkie składniki się połączą, przełożyć na stolnicę i dokładnie wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką.
Wałkować ciasto na grubość 2-3 mm. I wycinać dowolnymi foremkami. Piec ok 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.