Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki są bardzo proste w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10487
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6044
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12910
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10487
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6044
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12910
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Składniki
Miód i masło podgrzać w garnku do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu wlać do miski do ostygnięcia.
Jak będzie już chłodne, dodać jajko oraz sypkie składniki (cukier, mąka, soda, przyprawa do piernika, kakao). Gdy już wszystkie składniki się połączą, przełożyć na stolnicę i dokładnie wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką.
Wałkować ciasto na grubość 2-3 mm. I wycinać dowolnymi foremkami. Piec ok 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.