Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki są bardzo proste w przygotowaniu.
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 126
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 908
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4381
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 126
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 908
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4381
Składniki
Miód i masło podgrzać w garnku do rozpuszczenia. Po rozpuszczeniu wlać do miski do ostygnięcia.
Jak będzie już chłodne, dodać jajko oraz sypkie składniki (cukier, mąka, soda, przyprawa do piernika, kakao). Gdy już wszystkie składniki się połączą, przełożyć na stolnicę i dokładnie wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką.
Wałkować ciasto na grubość 2-3 mm. I wycinać dowolnymi foremkami. Piec ok 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.