Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi mołdawskie nie są popularnym daniem w Polsce, ale zdecydowanie warto je wypróbować. Mają wyjątkowe nadzienie z serem, a ciasto z dodatkiem mąki kukurydzianej wyróżnia się elastycznością oraz miękkością. Oryginalny przepis pochodzi z książki kucharskiej Marii Ochorowicz-Monatowej z 1913 roku! A to nasza propozycja, którą możesz podać z cukrem na słodko lub ze śmietaną na słono.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11944
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 759
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 102
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2825
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11944
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 759
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 102
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2825
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 752
Składniki
Zacznij od oddzielenia białek od żółtek. Ubij je na puszystą i sztywną pianę z odrobiną soli. Kiedy konsystencja będzie odpowiednio gęsta, zostaw ją. Żółtka połącz z miękkim masłem, serem twarogowym i śmietanką. Zmiksuj krótko do wymieszania składników. Dodaj do nich ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszaj. Na koniec wsyp mąkę kukurydzianą i jeszcze raz połącz składniki.
Wszystkie składniki na farsz dokładnie połącz.
Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nałóż najpierw łyżką ciasto, formując małe placuszki. Na środek wyłóż łyżeczkę nadzienia.
Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.