Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyborne i smaczne pierożki.
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 98
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10318
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1976
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 98
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10318
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1976
Składniki
Wykonanie ciasta: Zrobić rozczyn z drożdży, mleka, cukru i 1 szklanki mąki. Gdy ciasto podrośnie dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie farszu: Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę i poddusić na maśle razem z pieczarkami. Gdy trochę przestygnie dodać starty ser, doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Gdy ciasto podrośnie, wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, dawać przygotowany farsz i dobrze zlepić. Pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, gdy lekko podrosną posmarować żółtkiem jaja rozbełtanym ze śmietanką kremówką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180- stopni i piec około 20 minut do zrumienienia. Podawać z czerwonym barszczykiem. Smacznego.