Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wyborne i smaczne pierożki.
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14709
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3122
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 163
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1341
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 326
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14709
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3122
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 163
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 1341
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 326
Składniki
Wykonanie ciasta: Zrobić rozczyn z drożdży, mleka, cukru i 1 szklanki mąki. Gdy ciasto podrośnie dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Wykonanie farszu: Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę i poddusić na maśle razem z pieczarkami. Gdy trochę przestygnie dodać starty ser, doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Gdy ciasto podrośnie, wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, wykrawać szklanką kółka, dawać przygotowany farsz i dobrze zlepić. Pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, gdy lekko podrosną posmarować żółtkiem jaja rozbełtanym ze śmietanką kremówką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180- stopni i piec około 20 minut do zrumienienia. Podawać z czerwonym barszczykiem. Smacznego.