Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie danie puszne niesłychanie
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 72
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 72
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Z ziemniaków i sera białego zrobić jednolitą masę ( używam do tego tłuczka do ziemniaków), dołożyć cebulkę, zieleninkę oraz boczuś , wymieszać. Piekarnik nagrzać do ok.180-190 st., w międzyczasie rozwinąć ciasto francuskie. Na kraju -wzdłuż- ułożyć przygotowany farsz i zwinąć, tak jak makowca- w rulon. Na rulonie ułożyć plastry sera zółtego lub oscypka i do pieca z tym. Pieczenie to około 15 minut , ale radzę spoglądać czasem na kolor ciasta. Całość ma się zrumienić. Dobra rada , ciasto francuskie pieczcie na papierze do pieczenia, zresztą sprzedawane jest razem z nim. Ja podaję to z barszczem ( do popijania naturalnie) SMACZNEGO