Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie danie puszne niesłychanie
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2387
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38684
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1363
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2387
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38684
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1363
Składniki
Z ziemniaków i sera białego zrobić jednolitą masę ( używam do tego tłuczka do ziemniaków), dołożyć cebulkę, zieleninkę oraz boczuś , wymieszać. Piekarnik nagrzać do ok.180-190 st., w międzyczasie rozwinąć ciasto francuskie. Na kraju -wzdłuż- ułożyć przygotowany farsz i zwinąć, tak jak makowca- w rulon. Na rulonie ułożyć plastry sera zółtego lub oscypka i do pieca z tym. Pieczenie to około 15 minut , ale radzę spoglądać czasem na kolor ciasta. Całość ma się zrumienić. Dobra rada , ciasto francuskie pieczcie na papierze do pieczenia, zresztą sprzedawane jest razem z nim. Ja podaję to z barszczem ( do popijania naturalnie) SMACZNEGO