Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie danie puszne niesłychanie
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 29
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 238
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 16
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2087
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 29
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 238
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 16
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2087
Składniki
Z ziemniaków i sera białego zrobić jednolitą masę ( używam do tego tłuczka do ziemniaków), dołożyć cebulkę, zieleninkę oraz boczuś , wymieszać. Piekarnik nagrzać do ok.180-190 st., w międzyczasie rozwinąć ciasto francuskie. Na kraju -wzdłuż- ułożyć przygotowany farsz i zwinąć, tak jak makowca- w rulon. Na rulonie ułożyć plastry sera zółtego lub oscypka i do pieca z tym. Pieczenie to około 15 minut , ale radzę spoglądać czasem na kolor ciasta. Całość ma się zrumienić. Dobra rada , ciasto francuskie pieczcie na papierze do pieczenia, zresztą sprzedawane jest razem z nim. Ja podaję to z barszczem ( do popijania naturalnie) SMACZNEGO