Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi na kolację wigilijną.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17102
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 299
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 913
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7240
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8764
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17102
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 299
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 913
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7240
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8764
Składniki
Wykonanie farszu: Filety z dorsza nacieramy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na godzinę. Następnie układamy je w rondlu, zalewamy gorącym wywarem i gotujemy dokładnie 15 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu zostawiamy rybę w wywarze do ostygnięcia. Ugotowane filety drobno siekamy, łączymy z cebulą zeszkloną na oleju, orzechami, natką pietruszki, jajkiem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy. Wykonanie ciasta: W przesianej na stolnicy mące robimy dołek, wbijamy jajko, wlewamy olej i stopniowo dolewając wody dokładnie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i zostawiamy na kilka minut aby ciasto odpoczęło. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciast. Wykrawamy kółka, wypełniamy je przygotowanym farszem i dokładnie sklejamy. Partiami wrzucamy na osolony wrzątek, po wypłynięciu pierogów na wierz, gotujemy jeszcze cztery minuty. Po ugotowaniu okrasić zeszkloną na maśle cebulką. SMACZNEGO.