Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi na kolację wigilijną.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2635
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 491
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 94
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2635
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 491
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie farszu: Filety z dorsza nacieramy solą, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na godzinę. Następnie układamy je w rondlu, zalewamy gorącym wywarem i gotujemy dokładnie 15 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu zostawiamy rybę w wywarze do ostygnięcia. Ugotowane filety drobno siekamy, łączymy z cebulą zeszkloną na oleju, orzechami, natką pietruszki, jajkiem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy. Wykonanie ciasta: W przesianej na stolnicy mące robimy dołek, wbijamy jajko, wlewamy olej i stopniowo dolewając wody dokładnie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i zostawiamy na kilka minut aby ciasto odpoczęło. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciast. Wykrawamy kółka, wypełniamy je przygotowanym farszem i dokładnie sklejamy. Partiami wrzucamy na osolony wrzątek, po wypłynięciu pierogów na wierz, gotujemy jeszcze cztery minuty. Po ugotowaniu okrasić zeszkloną na maśle cebulką. SMACZNEGO.