Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe pierogi na stół wigilijny dla wegetarian.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Wykonanie farszu: Kimchi dobrze odsączyć na sitku, następnie drobno posiekać. Przełożyć do miski, dodać posiekany szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę składników (tofu dobrze rozdrobnić palcami). Bardzo dokładnie wymieszać. Gdy ciasto odpocznie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką dosyć cienko. Wycinać szklanką kółka, nakładać przygotowany farsz.
Dokładnie zlepić.
Gotować na osolonym wrzątku do momentu gdy wypłyną na powierzchnię. Podawać z sosem sojowym. SMACZNEGO.
Porada: Gdy pierogi podajemy od razu do spożycia to najlepiej gotować je na parze około 30 minut. Gdy idą do zamrożenia gotujemy je tak samo ja inne pierogi.