Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1554
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1554
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Świeże jagody płuczemy na sitku i osuszamy na ręcznikach papierowych. Przekładamy na sitko i mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. CIASTO. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oliwę i stopniowo wlewamy letnią wodę zagniatając ciasto. Potem ciasto wyrabiamy na stolnicy, podsypujemy mąką aż stanie się elastyczne. Ciasto rozwałkowujemy na placek ok. 5mm i wycinamy koła. Na każdym kole układamy porcje farszu i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia.