Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pierogi pewnie lubi większość.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Świeże jagody płuczemy na sitku i osuszamy na ręcznikach papierowych. Przekładamy na sitko i mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. CIASTO. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oliwę i stopniowo wlewamy letnią wodę zagniatając ciasto. Potem ciasto wyrabiamy na stolnicy, podsypujemy mąką aż stanie się elastyczne. Ciasto rozwałkowujemy na placek ok. 5mm i wycinamy koła. Na każdym kole układamy porcje farszu i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia.