Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15764
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6389
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15764
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6389
Składniki
Świeże jagody płuczemy na sitku i osuszamy na ręcznikach papierowych. Przekładamy na sitko i mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. CIASTO. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oliwę i stopniowo wlewamy letnią wodę zagniatając ciasto. Potem ciasto wyrabiamy na stolnicy, podsypujemy mąką aż stanie się elastyczne. Ciasto rozwałkowujemy na placek ok. 5mm i wycinamy koła. Na każdym kole układamy porcje farszu i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia.