Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na odmianę pierożki z kaszą, ziemniakami, podsmażaną cebulką i pieprzem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243077
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243077
Składniki
Ciasto: Mąkę łączymy z jajkiem i 2 łyżkami oliwy z oliwek i dokładnie wyrabiamy ciasto dolewając stopniowo ciepłą wodę.
Farsz: Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy cebulę, całość smażymy na złoto. Ugotowane ziemniaki mielimy przez maszynkę, dodajemy ugotowaną kaszę, boczek z cebulą. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Wcześniej przygotowane ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki i nakładamy na nie farsz. Następnie kleimy pierogi i wrzucamy je do gotującej, osolonej wody. Po wypłynięciu gotujemy przez ok 5 min i odcedzamy.
Podsmażamy na maśle lub smalcu na patelni (z obu stron). Podczas smażenia posypujemy wierzch świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy podawać ze śmietaną, lub skwarkami.
Smacznego!