Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na odmianę pierożki z kaszą, ziemniakami, podsmażaną cebulką i pieprzem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37921
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37921
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Ciasto: Mąkę łączymy z jajkiem i 2 łyżkami oliwy z oliwek i dokładnie wyrabiamy ciasto dolewając stopniowo ciepłą wodę.
Farsz: Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy cebulę, całość smażymy na złoto. Ugotowane ziemniaki mielimy przez maszynkę, dodajemy ugotowaną kaszę, boczek z cebulą. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Wcześniej przygotowane ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki i nakładamy na nie farsz. Następnie kleimy pierogi i wrzucamy je do gotującej, osolonej wody. Po wypłynięciu gotujemy przez ok 5 min i odcedzamy.
Podsmażamy na maśle lub smalcu na patelni (z obu stron). Podczas smażenia posypujemy wierzch świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy podawać ze śmietaną, lub skwarkami.
Smacznego!