Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na odmianę pierożki z kaszą, ziemniakami, podsmażaną cebulką i pieprzem.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 125
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40264
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4089
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 749
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 125
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40264
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4089
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 749
Składniki
Ciasto: Mąkę łączymy z jajkiem i 2 łyżkami oliwy z oliwek i dokładnie wyrabiamy ciasto dolewając stopniowo ciepłą wodę.
Farsz: Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy cebulę, całość smażymy na złoto. Ugotowane ziemniaki mielimy przez maszynkę, dodajemy ugotowaną kaszę, boczek z cebulą. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Wcześniej przygotowane ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki i nakładamy na nie farsz. Następnie kleimy pierogi i wrzucamy je do gotującej, osolonej wody. Po wypłynięciu gotujemy przez ok 5 min i odcedzamy.
Podsmażamy na maśle lub smalcu na patelni (z obu stron). Podczas smażenia posypujemy wierzch świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy podawać ze śmietaną, lub skwarkami.
Smacznego!