Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój sposób na zrobienie czegoś z mięska które zostaje mi z zup:)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 376
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11790
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 438
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 667
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 376
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11790
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 438
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 667
Składniki
mięsko przekręcamy przez maszynkę.
Cebulkę rumienimy na oliwie i dodajemy do skreconego mięska.
wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Mamy gotowy farsz.
Z mąki (ja używam takiej do pierogów Lubelli) i letniej wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek.
Przyrządem do pierożków lub szklanką wykrawamy w placku kółka i na każde nakładamy farsz.
Zlepiamy pierożki i gotujemy w osolonej wodzi.
SMACZNEGO.
Bardzo dobrze smakuja polane stopionym masłem i cebulka.