Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój sposób na zrobienie czegoś z mięska które zostaje mi z zup:)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2219
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2219
Składniki
mięsko przekręcamy przez maszynkę.
Cebulkę rumienimy na oliwie i dodajemy do skreconego mięska.
wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Mamy gotowy farsz.
Z mąki (ja używam takiej do pierogów Lubelli) i letniej wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek.
Przyrządem do pierożków lub szklanką wykrawamy w placku kółka i na każde nakładamy farsz.
Zlepiamy pierożki i gotujemy w osolonej wodzi.
SMACZNEGO.
Bardzo dobrze smakuja polane stopionym masłem i cebulka.