Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój sposób na zrobienie czegoś z mięska które zostaje mi z zup:)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2731
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 721
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 71
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2731
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 721
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 71
Składniki
mięsko przekręcamy przez maszynkę.
Cebulkę rumienimy na oliwie i dodajemy do skreconego mięska.
wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Mamy gotowy farsz.
Z mąki (ja używam takiej do pierogów Lubelli) i letniej wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek.
Przyrządem do pierożków lub szklanką wykrawamy w placku kółka i na każde nakładamy farsz.
Zlepiamy pierożki i gotujemy w osolonej wodzi.
SMACZNEGO.
Bardzo dobrze smakuja polane stopionym masłem i cebulka.