Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej truskawce i sklejać , układać na ręczniku papierowym, zagotować wodę z odrobiną soli, wrzucać pierogi na gotującą się wodę , zagotować i odcedzić , polać zimną wodą dać na talerz i podawać ze śmietaną i cukrem.