Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego...A do tego pyszne...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę dodać jajko,mąkę,sól,pieprz i zagnieść ciasto
Grzybki smazymy,doprawiamy solą i pieprzem. Resztę składników kroimy w kosteczkę i dokładamy do grzybków,mieszamy.
Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm, wykrawamy krążki i lepimy pierogi.Smażymy w głębokim tłuszczu,na wolnym ogniu aż się pięknie zrumienią...
Podawać z dowolnym sosem i surówką ( u mnie sos z grzybków leśnych oraz sałatka z rzodkiewki i sałaty zielonej z koperkiem).Farsz można zrobic dowolny...