Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierożki Wielkanocne

Pierożki Wielkanocne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2584 Ocena: 19993

Dodano:

Odsłon: 4496

Wspaniałe pierożki na stół Wielkanocny.

Składniki

  • Składnik na ciasto:
  • Kefir 1 szklanka
  • Jajko 1 szt.
  • Drożdże 25 gram
  • Cukier 1 łyżka
  • Sól 1 łyżeczka
  • Mąka pszenna 4 szklanki
  • Olej 3 łyżki
  • Składniki na farsz:
  • Jajko ugotowane 6 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Sól do smaku
  • Olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pierożki Wielkanocne

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Jajka obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać posiekany szczypiorek i koperek, doprawić solą do smaku i wymieszać.
    Wykonanie:
    Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto ręką bardzo dokładnie. Po czym rozwałkować ciasto na stolnicy, wykrawać kółka szklanką. Nadziewać przygotowanym farszem, dobrze zlepiać.

  2. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ketchupem lub sosem chrzanowym. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń