Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe pierożki na stół Wielkanocny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414038
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414038
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Wykonanie farszu: Jajka obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać posiekany szczypiorek i koperek, doprawić solą do smaku i wymieszać. Wykonanie: Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na 10 minut. Następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto ręką bardzo dokładnie. Po czym rozwałkować ciasto na stolnicy, wykrawać kółka szklanką. Nadziewać przygotowanym farszem, dobrze zlepiać.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ketchupem lub sosem chrzanowym. SMACZNEGO.