Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19435
Dodano: 02.12.2019
Odsłon: 12502
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
Mięso zmielić, wbić jajko, dodać natkę pietruszki, bułkę tartą i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć na stolnicy, wycinać szklanka kółka, kłaść farsz, zlepić brzegi i docisnąć widelcem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babciaaneczka 03 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Myślę, że wycinanie kwadratów byłoby lepsze, bo nie powstawałyby ścinki ciasta, z którymi nie wiadomo, co zrobić, a sam pomysł wspaniały,pozdrawiam:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 03 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wyglądają :)0 Kto głosował? | Odpowiedz