Do góry

Przekąski Przepis na:

Pierożki z ciasta francuskiego

Pierożki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15993

Dodano:

Odsłon: 11408

Smaczna przekąska do czerwonego barszczyku.

Składniki

  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Mięso pieczone lub gotowane 30 dag
  • Jajka 2 szt.
  • Gęsta śmietana 2 łyżki
  • Bułka tarta 1 łyżka
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czarnuszka do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso zmielić, wbić jajko, dodać natkę pietruszki, bułkę tartą i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć na stolnicy, wycinać szklanka kółka, kłaść farsz, zlepić brzegi i docisnąć widelcem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 03 grudnia 2019 Myślę, że wycinanie kwadratów byłoby lepsze, bo nie powstawałyby ścinki ciasta, z którymi nie wiadomo, co zrobić, a sam pomysł wspaniały,pozdrawiam:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń