Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457286
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1348
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2188
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 543
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457286
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1348
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2188
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 543
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i na-stępnie naciąć jej w poprzek. Natrzeć solą i curry, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. W każde nacięcie włożyć po plastrze szynki oraz sera. Filety zawinąć, spiąć wykałaczkami, a po-tem obsmażyć je na gorącym oleju z obu stron - na rumiano. Przełożyć do płaskiego, szerokiego rondla, zalać winem i gorącym bulionem. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Do sosu powstałego w rondlu dodać śmietanę zmieszaną z mąką. Sos zagotować, polać nim filety. Podawać z marchewką i brokułami.