Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2860
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 311
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2860
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 311
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i na-stępnie naciąć jej w poprzek. Natrzeć solą i curry, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. W każde nacięcie włożyć po plastrze szynki oraz sera. Filety zawinąć, spiąć wykałaczkami, a po-tem obsmażyć je na gorącym oleju z obu stron - na rumiano. Przełożyć do płaskiego, szerokiego rondla, zalać winem i gorącym bulionem. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Do sosu powstałego w rondlu dodać śmietanę zmieszaną z mąką. Sos zagotować, polać nim filety. Podawać z marchewką i brokułami.